تحصیل دندانپزشکی در آمریکا

ایالات متحده آمریکا (The United States of America و به اختصار: USA) آمریکا سومین کشور پر جمعیت و پهناور جهان است و از لحاظ نژادی و گوناگونی مردم، متنوع‌ ترین کشور جهان شناخته می‌شود. آمریکا کشوری است با تولید ناخالص داخلی بیش از ۱۳٬۰۰۰ میلیارد دلار در سال و ۱۹٪ قدرت خرید جهان، بزرگترین اقتصاد در میان کشورهای جهان را دارا است.

ایالات متحده از شمال با کانادا و از جنوب با مکزیک همسایه است. این کشور از طریق پایگاه دریایی گوانتانامو نیز مرز مشترک اندکی با کوبا دارد. از نظر وسعت، ایالات متحده بعد از روسیه، کانادا و چین، چهارمین کشور پهناور جهان است. به طور تقریبی، این کشور، شش برابر پهناورتر از ایران است. جمعیت این کشور در حدود ۳۲۴ میلیون نفر (تا ۲۰۱۶) با میانگین سنی ۳۷ سال است. امید به زندگی برای زنان ۸۱ و برای مردان ۷۵ سال است. بخش زیادی از جمعیت این کشور را مهاجران تشکیل می‌دهند. سفیدپوست‌ها ۸۱ درصد، سیاه‌پوست‌ها ۱۳ درصد، آسیایی‌ها ۴ درصد و سرخپوستان یک درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. ۵۱ درصد از مردم آن پروتستان، ۲۴ درصد کاتولیک، نزدیک به ۲ درصد مورمون، نزدیک به ۲ درصد یهود و ۶ درصد مسلمان هستند.

زبان رسمی دراین کشور انگلیسی است اما به دلیل نزدیکی به آمریکای لاتین و تعداد زیاد مهاجران این منطقه حدود ۱۱ درصد از مردم این کشور به زبان اسپانیایی صحبت می‌کنند. در ایالت هاوایی زبان هاوایی زبان رسمی است. نظام سیاسی ایالات متحده، جمهوری فدرال است و قانون اساسی این کشور بر سه محور تفکیک قوا، نظام انتخاباتی و نظام فدرالی شکل گرفته است. قوه مقننه و یا کنگره ایالات متحده از دو مجلس نمایندگان و سنا تشکیل شده که مسئولیت قانونگذاری را به طور کامل بر عهده دارد. نمایندگان این مجالس با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شود و هیچ نهادی در ایالات متحده قدرت انحلال مجالس را ندارد.

مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا با ۴۳۵ عضو و مجلس سنای ایالات متحده آمریکا با ۱۰۰ عضو به صورت مشترک به امر قانونگذاری مشغول هستند. رئیس جمهور ایالات متحده نیز به عنوان رئیس قوه مجریه با رأی مستقیم مردم و از طریق آرای مجمع انتخاباتی انتخاب می‌شود و در برگزیدن مشاورانش به عنوان وزرا اختیارات کاملی دارد.

شرایط تحصیل دندانپزشکی در آمریکا

بسیاری از خانواده ها برای فراهم سازی یک آینده تضمین شده برای فرزندانشان بهترین کشورها را برای تحصیل دندانپزشکی در آمریکا  هدف قرار می دهند. امروزه تحصیل دندانپزشکی در آمریکا با چالش زمان، هزینه و تلاش های فکری بسیار رو به رو شده است. معیار های اخذ پذیرش دانشگاه های دندانپزشکی آمریکا بسیار دشوار و آموزش ها به صورت گسترده ای می باشند اما پس از فارغ التحصیلی دانشجویان مهارت ایجاد تفاوت های واقعی در زندگی افراد را کسب می کنند.

لذا موضوغ سخت کوشی به تنهایی از ارزش بسیار بالایی برخوردار است. برخلاف تحصیل دندانپزشکی در اروپا ، تحصیل دندانپزشکی در آمریکا عموما پس از ۴ سال تحصیل در رشته پیش دندانپزشکی و اخذ لیسانس خواهد بود بدان معنا که دانشجویان در ابتدا باید به مدت ۴ سال در حوزه های مرتبط با دندانپزشکی مثلا زیست شناسی، شیمی عمومی، شیمی ارگانیک (بیو شیمی) تحصیل نمایند. تحصیل دندانپزشکی در آمریکا به دو دسته تقسیم می گردد: پیش بالینی (که مستلزم شرکت در دوره های علوم اصلی می باشد) و بالینی (که مستلزم شرکت در دوره های کارآموزی در بیمارستان ها می باشد) دروس لیسانس پیش دندانپزشکی بسته به کالج و مدارس مختلف، متفاوت می باشد مثلا در برخی از مدارس ممکن است علاوه بر دروس یادشده، دروس دیگری همانند فیزیک، ریاضی و علوم انسانی نیز تدریس شود.تحصیل دندانپزشکی در آمریکا

دانشحویان سپس آزمون جامعی به نام MCAT را خواهند داد و در صورت قبولی وارد دوره دندانپزشکی خواهند شد. پس از تکمیل دوره های تخصص، افرادی که موفق به اخذ این مدارک شده اند قادر به فعالیت در بخش های مربوط به دندانپزشکی خواهند بود.

شرایط اخذ پذیرش تحصیل دندانپزشکی در آمریکا:

  • معدل بالای دیپلم و پیش دانشگاهی
  • مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره ۵.۱ یا تافل کامپیوتری با نمره ۵۱۱
  • تحصیل کارشناسی به مدت ۴ سال در آمریکا
  • قبولی در آزمون جامع دندانپزشکی

هزینه تحصیل دندانپزشکی در آمریکا

تحصیل پزشکی در آمریکا جز گران ترین تحصیلات در جهان محسوب می شود. چرا که هیچ گونه حمایت مالی برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته نشده است. دانشجویان متقاضی ملزم به اثبات داشتن ۲۵۰۰۰۰ دلار در سال هستند. علاوه بر این بسیاری از دانشگاه هایی که دانشجویان بین المللی را می پذیرند خصوصی هستند که شهریه آنان مبلغی حدود ۴۰۰۰۰ دلار در سال می باشد. با در نظر گرفتن هزینه های خورد و خوراک و اسکان رقم هزینه های تحصیل پزشکی در آمریکا سالانه در حدود ۵۰۰۰۰ دلار آمریکا می باشد.

تحصیل دندانپزشکی در چک

جمهوری چک (Czech Republic) کشوری در اروپای مرکزی است که در دهه ۱۹۹۰ از کشور بزرگ چکسلواکی جدا شد. پایتخت آن شهر پراگ است. چک با کشورهای لهستان، آلمان، اتریش و اسلواکی همسایه است. پراگ، پایتخت چک، یکی از مقاصد مهم توریستی اروپا است. این کشور تا سال ۱۹۱۸ بخشی از امپراتوری اتریش بود. در این سال، پس از شکست اتریش در جنگ جهانی اول، کشور چکسلواکی به عنوان کشوری مستقل اعلام وجود کرد. چک در سال ۱۹۹۹ به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیوست. در سال ۲۰۰۴ میلادی هم عضوی از اتحادیه اروپا شد.

جمهوری چک تنوع آب و هوایی زیادی دارد. بلندترین نقطه این کشور از سطح دریا ۱۶۰۲ متر ارتفاع دارد. تابستان‌های چک هوا گرم است و در زمستان‌ها هوا سرد و آسمان ابری. جمهوری چک را رشته کوه های بسیاری احاطه کرده است که بیشتر مرز را تشکیل می دهد. وجود نقاط گردشگری فراوان در چنین منطقه کوچکی حتی در اروپا نیز استثنایی است. محیط شهر ها، دهکده ها و چشمه های آب معدنی چک همواره باعث جذب گردشگر از تمام نقاط دنیا بوده است. دوازده نقطه تاریخی مهم این کشور در فهرست آثار یونسکو ثبت شده است. زبان رسمی این کشور چکی است ولی در این میان زبان‌های اسلواکی و دیگر اقوام ساکن در جمهوری چک هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این کشور دارای ۳۰۳۷۹ مایل مربع مساحت است و جمعیت آن ۳/۱۰ میلیون نفر برآورد شده که اکثریت آن را مسیحیان تشکیل داده اند. اگرچه به دلیل حکمرانی ۴۰ ساله کمونیست در این کشور (۱۹۴۸ تا ۱۹۸۹) اکثریت چکها خود را به عنوان عضو دین خاصی معرفی نمی کنند. شاخص امید به زندگی در این کشور ۷۶ سال است؛ کودکی که امروز در این کشور متولد می‌شود اگر دختر باشد ۷۹ سال و اگر پسر باشد ۷۳ سال عمر خواهد کرد.

شرایط تحصیل دندانپزشکی در چک

دانشکده های پزشکی چک یک فرصت عالی برای دانش آموزان سراسر جهان برای به حقیقت پیوستن رویای تحصیل در رشته دندانپزشکی در خارج از کشور ارائه می دهد. امکانات تحصیل دندانپزشکی در جمهوری چک به عنوان یکی از بهترین برنامه های دندانپزشکی به زبان انگلیسی در اروپا شناخته می شود.

دوره تحصیل دندانپزشکی در چک در دانشگاه چارلز پراگ چک ۵ سال زمان می برد که به زبان انگلیسی برای دانشجویان اینترنشنال تدریس می شود، ۳۰۰ واحد درسی بایستی توسط دانشجویان گذرانده شود و با توجه به سخت گیری در تایید و پذیرفتن دانشجویان بین المللی در تحصیل دندانپزشکی در چک و در دانشگاه های معروف چک مانند آزمون ورودی، مصاحبه شفاهی در باب انگیزه و اهداف فرد و …. بعضی دانشگاه های مشهور و مورد تایید چک با مراکز و کالج های معتبر قرارداد منعقد می کنند یا خودشان کالج هایی را برقرار می کنند که دانش آموز این امکان را داشته باشند یک دوره پیش ورود به پزشکی به نام foundation  را در این کالج ها گذرانده و به صورت تخصصی آموزش آکادمیک ببینند و برای ورود به بهترین دانشگاه های دندانپزشکی آماده شوند.

دانش آموزان بایستی در این دوره بسیار درس بخوانند و بر روی دروس تخصصی تمرکز کنند تا بتوانند برای امتحان ورود به دانشگاه خود را آماده سازند. یکی از ویژگی های منحصربه فرد تحصیل دندانپزشکی در چک و پراگ این است که برنامه درسی و کلاس درسی آنان با دانشجویان پزشکی در دروس پزشکی علوم پایه، پاتوفیزولوژی و معرفی پزشکی بالینی یکسان می باشد. همچنین محدودیت سنی بحث حائز اهمیتی است که جهت تحصیل دندانپزشکی در جمهوری چک شما باید دقت بفرمایید فرزندانتان سنشان بعد از اخذ مدرک دیپلم بالا تر از ۲۱ سال نباشد. شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه های جمهوری چک معمولا وابسته به دانشگاه و زبان انتخابی شما دارد. اخذ پذیرش در دانشگاه های دولتی سخت تر از اخذ پذیرش در دانشگاه های خصوصی است زیرا شهریه دانشگاه های خصوصی چک بسیار بالاتر است.

مزایای تحصیل دندانپزشکی در چکتحصیل دندانپزشکی در چک

  • تحصیل دندانپزشکی در جمهوری چک به زبان انگلیسی
  • هزینه پایین زندگی و شهریه تحصیل دندانپزشکی در جمهوری چک
  • تحصیل در دانشگاه های معتبر
  • ارائه مدرک معتبر بین المللی از دانشگاه های جمهوری چک
  • مجوز کار در حین تحصیل دندانپزشکی

هزینه تحصیل دندانپزشکی در جمهوری چک

هزینه زندگی در چک دومین عامل مهم برای تصمیم گیری افرادی است که قصد تحصیل دندانپزشکی در جمهوری چک را دارند  هزینه زندگی در چک متناسب با شهر زندگی و نوع زندگی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است اما به طور کلی برای کسانی که قصد تحصیل دندانپزشکی در جمهوری چک را دارند می توان تخمین زد که هزینه ای معادل ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو در ماه باید بپردازند که در دانشگاه های مختلف متفاوت است، باید بدانید که از این مبلغ، چیزی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ یورو در ماه صرف مسکن و خوابگاه می شود. هزینه های زندگی دانشجو نیز بسته به نوع خوابگاه و شرایط اقامت در خوابگاه نیز متفاوت است. علاوه بر این دولت این کشور امکان ۲۰ ساعت کار دانشجویی برای دانشجویان بین المللی در این کشور قرار داده است. منوط به این که فرد متقاضی مجوز کار دریافت کند. البته برای افرادی که بیشتر از ۳۰ روز در سال کار نمی کنند مجوز نیاز نیست.

تحصیل دندانپزشکی در مالزی

کشور مالزی در جنوب شرق آسیا واقع شده و شامل دو بخش مالزی غربی (peninsular) مشتمل بر ۱۱ ایالت به انضمام کوالالامپور و بخش شرقی که شامل ایالات صباح و ساراواک و یک جزیره کوچک به نام لابوان در خارج از جزیره صباح می باشد. پایتخت آن کوالالامپور است اما وزارتخانه‌ها و مراکز اداری آن در شهر تازه تاسیس پوتراجایا مستقر هستند. مالزی یکی از توسعه یافته‌ترین کشورهای آسیای جنوب شرقی از نظر اقتصادی است که در عین حال از تنوع فرهنگی زیادی برخوردار است.

این کشور با کشورهای تایلند، اندونزی، سنگاپور، برونئی و فیلیپین همسایه است. این کشور در نزدیکی خط استوا واقع شده است به همین دلیل آب و هوای استوایی بر آن حاکم است و پوشیده از جنگل‌های انبوه است. مالزی در سال‌های اخیر اجرای برنامه‌های توسعه‌ای را در دستور کار خود قرار داده است که سبب شده این کشور در زمره کشورهای صنعتی جهان دسته‌بندی شود. دین رسمی مالزی اسلام می باشد. البته در قانون اساسی مالزی بر آزادی مذاهب تأکید شده است. نام نژاد ملایو با دین اسلام، چینی با بودیسم و کنفوسیوئیسم و هندی با هندوئیسم همراه می باشد.

نام مالزی برای این کشور زمانی انتخاب شد که حکومت فدراتیوی از مجموعه کشورهای آن منطقه شامل سنگاپور، برونئی شمالی و ساراواک در سال ۱۹۶۳ تشکیل شد. این کشور یکی از اعضای اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آ.سه.آن) است. این کشور همچنین عضو سازمان ملل متحد نیز هست. جمعیت مالزی در حدود ۳۲ میلیون نفر است و امید به زندگی در این کشور ۷۶.۷۲ سال است.

شرایط تحصیل دندانپزشکی در مالزی

امروزه با پیشرفت سیستم آموزشی کشور مالزی میتوان گفت که تحصیل دندانپزشکی در مالزی یکی از اهدافی است که دانشجویان در سر دارند. زیرا با تحصیل در مالزی و کسب مدرک بین المللی به راحتی میتوانید آینده ای درخشان برای خود رقم بزنید. مالزی دارای دانشگاه های بسیار پیشرفته و بزرگی می باشد که مدارک آن ها در سراسر جهان شناخته شده و دارای اعتبار می باشد. تحصیل دندانپزشکی در مالزی حدود ۵ سال به طول می انجامد که منجر به اخذ مدرک دکترای دندانپزشکی می شود.

تحصیل دندانپزشکی در مالزی

تحصیل دندانپزشکی در مالزی تفاوت چندانی با تحصیل پزشکی در مالزی ندارد. در دو سال اول تحصیل دندانپزشکی در مالزی دانشجویان مشغول یادگیری علم دندانپزشکی می باشند که در رشته های زیست شناسی، پزشکی و دندانپزشکی یکسان است و در سه سال تحصیلی بعد دانشجویان فرصت تمرین مهارت های خود در خصوص دندانپزشکی را دارند. کلیه دروس در دانشگاه های مالزی به زبان انگلیسی ارائه می شوند اما به دلیل وجود دانشجویان از سراسر دنیا، دانشجویان فرصت یادگیری زبان های دیگر را نیز دارند.

متقاضیان تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در مالزی حتما میبایست تسلط کامل به زبان انگلیسی و حداقل مدرک زبان آیلتس ۶ یا ۶.۵ را داشته باشند البته برای آن دسته از متقاضیانی که مدرک زبان ندارند جای نگرانی نیست زیرا دانشگاه های مالزی برای آن ها دوره های آموزشی زبان انگلیسی برگذار می کند. اخذ پذیرش برای دانشجویان بین المللی دانشگاه های مالزی متفاوت تر از سایر کشورهای جهان می باشد. به گونه ای که دانشگاه های دولتی مالزی دانشجویانی را که از دبیرستان های مالزی فارغ التحصیل نشده باشند جهت تحصیل دندانپزشکی عمومی نمی پذیرند و دانشجویان برای تحصیل دندانپزشکی در مالزی باید در دانشگاه های خصوصی وارد شوند.

مزایای تحصیل دندانپزشکی در مالزی

  • اعطای مدارک معتبر در سطح بین المللی
  • دانشگاه های بسیار پیشرفته
  • امکان تحصیل به زبان انگلیسی
  • هزینه های تحصیل و زندگی بسیار پایین
  • امکان اشتغال به کار پس از اتمام تحصیل پزشکی در مالزی
  • امکان همراه بردن همسر و فرزندان دانشجوی شاغل به تحصیل پزشکی در مالزی

هزینه تحصیل دندانپزشکی در مالزی

تحصیل دندانپزشکی مالزی برای دانشجویان هزینه هایی نسبتاً به همراه دارد زیرا همانطور که میدانید تحصیل علوم پزشکی در مالزی تنها در دانشگاه های خصوصی امکان پذیر است و به عبارتی هزینه تحصیل دندانپزشکی در مالزی چیزی در حدود ۸۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ دلار به ازای هر سال تحصیلی می باشد. البته این ملبغ با توجه به دانشگاه های خصوصی و دولتی متفاوت است. هزینه زندگی برای یک دانشجو در مالزی ماهانه ۷۰۰ تا ۹۰۰ دلار تخمین زده میشود.